Polifenol | Afateh Vitahome

Polifenol adalah gabungan antara sejumlah fenol yang terkandung di dalam tumbuh - tumbuhan. Polifenol berfungsi dalam memberi warna kepada tumbuh - tumbuhan.Polifenol memiliki khasiat yang sangat penting kepada manusia. Polifenol adalah antioksidan yang sangat bagus untuk kesihatan. Antioksidan sangat penting dalam kesihatan untuk menentang radikal bebas, yang menjadi punca kepada beberapa masalah yang boleh menyebabkan penyakit seperti Aterosklerosis.

Inilah dia polifenol yang terkandung di dalam Vivix. Ianya minuman botani yang dihasilkan daripada gabungan 4 ramuan utama.

Buah pisang, delima, kurma, anggur yang disebut dalam kitab suci Al - Quran, adalah buah-buahan syurga. Polifenol yang dikeluarkan oleh Shaklee ini juga mengandungi buah anggur iaitu Anggur Muscadine. Anggur spesis ini saiznya sebesar sebiji bola golf dan harganya agak tinggi berbanding harga anggur biasa di pasaran. 

Kandungan polifenol paling tinggi terdapat pada kulit buah anggur!

Ruginya kalau makan anggur tapi dibuang kuitnya.


Polifenol sangat diperlukan oleh setiap orang kerana kita manusia bekerja setiap hari sama ada di rumah mahupun di pejabat. Setiap pekerjaan yang dilakukan memerlukan tenaga. 

Semakin meningkat usia, kadar tenaga yang dihasilkan oleh badan semakin berkurangan disebabkan oleh penuaan. Itu sebabnya makin berusia makin cepat penat dan aktiviti yang biasa dilakukan menjadi terhad.

Tenaga dalam badan manusia dijana di peringkat sel. Dalam sel, tenaga dihasilkan di mitokondria. 

Kajian menunjukkan, gabungan polifenol dan rejuvetrol akan meningkatkan jisim mitokondria. Maksudnya, ia membantu meningkatkan pengeluaran tenaga. Ini membuktikan polifenol meningkatkan tenaga sel.
Badan kita penuh dengan toksin. Untuk pastikan badan kekal sihat, badan perlu detoks atau toksin perlu disingkirkan. Polifenol mampu lakukannya. 

Selain untuk detoks, polifenol juga bersifat antiradang. Keradangan boleh menyebabkan berlakunya beberapa masalah dalam fungsi badan seperti salur darah tersumbat dan seterusnya boleh menyebabkan serangan jantung.
Gabungan polifenol dan rejuvetrol dibuktikan secara klinikal untuk mengaktifkan gen panjang umur, suis induk untuk pertahanan sel dan mengaktifkan enzim sel untuk proses detoks.
Kesimpulannya polifenol sangat bagus dan sangat diperlukan oleh badan kita yang banyak terdedah kepada pencemaran di persekitaran yang boleh menyebabkan penyakit. 

Terdapat kajian menyatakan polifenol adalah antioksidan yang sangat bagus untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, dan kanser. Terdapat juga kajian yang menyatakan bahawa polifenol sangat bagus untuk mengurangi risiko penyakit Alzheimer.

Jom amalkan pengambilan polifenol untuk membantu anda kekal segar, rasa hebat dan nikmati kehidupan yang sangat indah.

xoxo

0 comments:

Post a Comment