Makanan Kotor Di Kedai Makan | Alfateh Vitahome


Makanan kotor di kedai makan

Kak, tolong bagitau tukang masak, cuci ayam ni betul2 sebelum masak, bulu pun ada lagi ni!
Korang berani tak nak tegur pemilik kedai makan macam tu?

Saya berani.

Sebab saya ada hak.
Saya beli makanan bukannya ambil percuma.
Bukan nak tegaskan customer is always right sahaja.
Tapi kita kena makan makanan yang bersih dan suci.
Bukan sahaja sebab kesihatan tapi sebab makanan akan menjadi darah daging, yang akan kita guna dan bawa ke mana2, kerja, ke masjid etc.
Silalah beranikan diri.
Jangan takut.
Kalau tidak, sampai bila2 tahap kebersihan makanan dan kedai makan ni tahap rumah setinggan.
Kata nak bantu orang lain.
This is one of the way I’m helping people!
Selain dari jual suplemen Shaklee untuk kesihatan berpanjangan!
Image may contain: food


0 comments:

Post a Comment