Kesuburan dan Kehamilan | Alfateh Vitahome

[ Niat sebenar lain, tapi lain yang Allah bagi ]
2015.
Lama dah.
3 tahun yang lalu.
Masa tu Faeq dah setahun lebih umur dia.

Tapi period tak datang-datang.
Masa anak pertama pun sama.
Setahun lebih baru period datang.



Menurut fakta, ia normal bagi ibu menyusu.
Dua tiga kali cek upt kot2 pregnant tapi negative.
Masa tu fikir2 tak nak lah ambik sebarang perancang kehamilan sebab tak nak hormon berterabur.
Habis muka rosak.
Sayang muka la masa tu kononya.
Jadi.
Ambil keputusan untuk makan GLA Complex.
Mula-mula makan 2 biji sehari.
Lepas tu tambah ke 4 biji sehari.
Lepas tu tambah lagi jadi 6 biji.


Alhamdulillah memang period datang lepas tu.
Cantik je.
Tapi lupa.
Period datang sekali atau 2 kali je.
Ah sudah.
Kehidupan diteruskan seperti biasa.
Tiba-tiba rasa tak sedap badan.
Bila bernafas rasa tercungap-cungap tak cukup oksigen.
Turun jumpa kawan MA dekat klinik, cek BP, normal.
Terserempak dengan doktor sorang ni.
Cerita kat dia, terus dia bagi borang.
"Ko pegi makmal buat UPT!'
Rasa macam kena tampar masa tu.
Dipendekkan cerita, dapat keputusan UPT.
'POSITIF!!!'
Saya menangis bila dapat tahu.
Whatsapp gambar keputusan kat husband.
Bukan nangis gembira tapi risaukan anak yang baru setahun lebih dah nak dapat adik.
Tapi terus pujuk diri sendiri.
Allah telah tentukan yang lebih baik buat kami sekeluarga.
Mulai saat itu, redha.
Alhamdulillah Adyan Al Fateh dah nak masuk 2 tahun lagi 3 minggu.
Jadi, kalau korang rasa nak tambah anak, atau tengah ikhtiar nak dapatkan anak, GLA COMPLEX is the best!
Hehehe.
Tu je nak bagitau.
GLA COMPLEX sangat power untuk stabilkan hormon.
Apabila hormon dah stabil, ia akan memudahkan anda hamil sebab kitaran haid normal, kita boleh kira bila tempoh subur tu.
Masa tu 'usaha' la dengan gigih.
Nak power lagi makan sekali B Complex Shaklee sebab complete dengan Folic Acid.



Folic acid pun membantu kehamilan di samping persediaan untuk pertumbuhan saraf bayi yang sihat, untuk cegah spina bifida.
Nak tahu apakah Spina bifida? Boleh klik sini.
Kesimpulannya, GLA Complex sangatlah sesuai dan disyorkan untukdiamalkan sekiranya sedang ikhtiar untuk hamil atau ada masalah period tidak normal.
Banyak lagi khasiat GLA Complex ni dan salah satu khasiat lain adalah untuk atasi jerawat yang berpunca dari masalah hormon.
Boleh ketahui apa lagi punca - punca jerawat di sini.
Nak order, korang tau kan nombor telefon ai..
tak tau, tanya.
xoxo

0 comments:

Post a Comment